En hier is hij dan, de line up voor de zaterdagavond van het hoofdpodium. Dag twee van het kleurrijkste festival van Kampen en omstreken. Klik hier voor de line up van vrijdagavond

12:30 – 13:00 uur Sturgeon

Uit Kampen. De hippie rockband Sturgeon trapt de zaterdag op het hoofdpodium af.

13:30 – 14:30 uur Entoto band

Ethiopische funk van de ’60s anno 2022. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke performance, terwijl het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa!

Hedendaagse versie van Ethiopische 60’s funk!

15:00 – 16:00 uur Freshhh

Freshhh is een Kamper coverband van bekende rock- en popnummers, maar niet de nummers die iedere andere band al speelt. Een kleine greep uit het repertoire: Coldplay, Pink Floyd, Metallica, Pink en The Doors.

16.30-17.30 | Fokko

Puntige powerpopnummers in het Nederlands; Fokko schrijft ze sinds jaar en dag en hier heb je er weer zeven. Nu laat poes Pien zich niet aaien, kan geen emoticon zijn relatie meer redden en wordt er passief agressief escargots gesnaaid op de camping.

Muzikaal beukt en rockt het ondertussen naar hartenlust. In single Geluksmomentje snikken melancholische gitaren om de onbereikbare treinliefde Sanne, waarmee Fokko wel van alles wil, maar “alleen maar in gedachten, want in het echt gaat alles stuk”. Al met al wordt hier een kleurrijk kwartier aan relationele onvermogens geserveerd, met een portie gecultiveerde lulligheid, op een bedje van gitaargeweld, afgetoefd met een klodder melodisch vernuft. Even prakken.

Fans van Weezer, The Hives en Nirvana kunnen hun hart ophalen aan Fokko, maar dan gewoon in het Nederlands.

18:00 – 19:00 uur Soul&Bliss

Vijf ras-muzikanten die van alle muziek de lekkerste liedjes uitzoeken en daar een dampende en donkerbruine stoofpot van brouwen. Naar authentiek recept, eigengereid en heel erg lekker!

Zij weten wat ze doen, durven alles, ze houden van muziek en van elkaar …én van het publiek: Originele vertolkingen van tijdloze covers.

19:30 – 20:30 uur Michelle David & The True-tones

Deze dampende en stomende band met de krachtige frontdame Michelle David liet ons hun voorliefde voor soul, funk , gospel maar ook afrobeat horen. De hartverwarmende teksten geven het publiek een boodschap van liefde en kracht en een gevoel van verbondenheid. 

Voor hun nieuwe materiaal ging de groep op zoek naar de oorsprong van gospel, met als resultaat de merkbare invloeden uit West-Afrika en het Caribische gebied; een strijdvaardige, zegevierende, en avontuurlijke sound.
Op persoonlijk vlak kreeg zangeres Michelle David begin 2019 een zware klap te verwerken, want ze kreeg borstkanker. Gelukkig was ze er op tijd bij en lijkt alles goed te gaan. De energie die ze uit de muziek haalde om door te gaan is terug te horen in haar teksten.

21:00 – 22:00 uur Scrum

Scrum! Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren…

Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 15 jaar kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast.

22:45 – 00:00 | Shantel & The Bucovina Club Orkestar

Disko Partizani! De Duitser met Roemeense roots Shantel is hoogstpersoonlijk dé pionier en stuwende kracht achter de balkan-rage. Hij heeft de brug weten te slaan tussen de balkan beats en de mainstream. De hossende mix van woeste polka’s, traditionele Slavische muziek, Jiddische klezmer, Ottomaanse Čoček en de nodige electronische invloeden weten keer op keer het publiek tot aan het krankzinnige toe aan het dansen te krijgen. Tezamen met zijn opzwepende en flamboyante band Bucovina Club Orkestar zal dat deze avond ongetwijfeld weer gaan gebeuren!

.

Dit is de line-up van de zaterdagavond van het Full Color Festival hoofdpodium.
Klik hier voor de line up van vrijdagavond