Op zaterdag 16 juni is er naast muziek luisteren nog veel meer te doen bij Full Color. Hieronder het overige programma voor deze dag. Bekijk voor een overzicht van het muziek- en theaterprogramma ons handige blokkenschema.

 

Cultuurmarkt

Afbeeldingsresultaat voor full color festival kampenDe cultuurmarkt is de kern van ons festival. Hier kun je zelfgemaakt eten uit alle windstreken kopen. Daarnaast tref je hier decoraties, boho-fashion, boots and bags, muziekinstrumenten, sieraden, spullen voor het goede doel en kleding uit het verre oosten en westen aan. Als het maar geurt en kleurt. Kom naar de markt en laat je verleiden!

 

 


Straattheater

Verspreid over de markt en uitwaaierend over het verdere festivalterrein word je verrast door de meest uiteenlopende straattheateracts.

Frans Custers: Boyaci Hüseyin

De authentiek ogende Boyacı Hüseyin vindt zijn oorsprong in de schoenenpoetsers zoals Frans Custers die zelf heeft ervaren in Istanbul. Hij spreekt in deze act echt Turks en hij poetst de schoenen met echt Turks materiaal. Het is niet meteen duidelijk dat het om een niet-Turk gaat, maar zodra de toeschouwers op hem reageren komt al snel zijn maffe karakter tevoorschijn. Naast het theatrale element geeft Boyacı Hüseyin ook een mooi visueel beeld: Frans Custers heeft zich gespecialiseerd in natuurlijk theater.

 

Marc Heijnen Sopacuwa: Bankman & Stairway to heaven

Op de bank is plek voor iedereen. Een openhartige ontmoeting met een bijzondere clown die allesomvattend improvisatie theater brengt.

 

 

 

 

2010, circus of life, marc heijnen sopacuwa met stairway to heaven.

Twee treden naar boven of twee naar benee. Het mag van een afstand of ga met hem mee. Met klarinet en koffer. En een accordeon. Bespeelt hij de mensen, de hemel de zon.

Een vertederende familievoorstelling voor jong en oud, gebaseerd principes van het eeuwenoude straattheater. Een voorstelling die bol staat van subtiel en hilarisch improvisatietheater.

 

Leo Thijssen: De geflipte kunstenaar

Leonardo da Gindszie heeft al zijn bezittingen achter zich gelaten en reist met zijn mobiele open atelier door de straten en velden. Méér dan een doek, een brood klei, pen en papier en een gitaar heb je niet nodig in het leven.

Als hij u tegenkomt raakt hij geïnspireerd. Zal hij u schilderen? U in een gedicht vervatten?
Of pakt hij zijn gitaar en speelt hij spontaan een aan zijn brein ontsproten lied. Misschien maakt hij van klei wel een hartje voor u… of speelt hij een liedje op zijn fluit…

Filosofeer er lustig op los met Leonardo.

Ontvang jouw persoonlijk en uniek lied! 
Saskia is Zingeres met hart en ziel! Saskia houdt van mensen, kent de toon van het leven en geeft jou graag een persoonlijk lied dat gebaseerd is op jouw naam en aanwezigheid.

Geen lied is hetzelfde, de tekst ontstaat vanuit intuïtie en de melodie is geïmproviseerd. Via jouw persoonlijk lied geeft ze jou haar LEA (liefde, erkenning en aandacht). 

Saskia is te vinden vlakbij de Kinderboerderij.www.zingeres.nl

 


Amfitheater

Verscholen in de hoek tussen de bomen op de natuurspeelplaats bevindt zich het enige echte amfitheater van Kampen. Op deze knusse plek kun je genieten van dansvoorstellingen van Vuur en Vlam producties, theater workshop en van verteltheater. Check voor de exacte tijden ons programmaboekje of het blokkenschema. Maak het jezelf gemakkelijk tussen de kussens en kom genieten! 

 

Vuur & Vlam: Do You Like what you see?(12+)

Iedereen is tolerant maar niemand wil getolereerd worden.
Tolerantie wat is dat eigenlijk? Een grens tot waar je kunt gaan of een mening waarmee je om je heen kunt slaan? Ben jij tolerant? Waar ligt jouw grens en stopt de tolerantie.
Na de ophef over de Suit suply reclame waar twee mannen elkaar zoenen stellen wij de vraag wat maakt een man een man en een vrouw een vrouw? Denk jij in hokjes en durf je jouw grens te verleggen?
Kijk mee, voel mee, beweeg, beleef en stel jezelf de vraag; Do you like what you see?

Verteltheater

Laad je meevoeren naar de mooiste werelden van onze vertellers. Vol met monsters, prinsessen en stoere ridders.

Theater Workshop

Doe mee aan de theater workshops van Quintus en laat het podium beest in je los!


Thuis Spelen

Tijdens het project Thuis Spelen komen in de woonkamer van het Full Color Festival Kampen muzikanten samen om muziek te maken die iets over hun thuis vertelt. Want wat betekent het hebben van een thuis nou eigenlijk?
Of je in Kampen geboren bent, hier bent gaan wonen vanwege je liefde voor de IJssel of omdat je bent gevlucht uit je eigen thuis. In onze woonkamer ontstaan samenwerkingen tussen muzikanten met totaal andere achtergronden, die antwoord geven op dezelfde vraag: wat betekent thuis voor jou?

Kom langs in onze woonkamer, kijk mee, doe mee of deel je verhaal. We maken de hele dag samen muziek, rechtsachterin de natuurspeelplaats. Om 19:00u staan we met onze eindpresentatie in het amfitheater.

Dit is een project van Chloë Smit in samenwerking met Woodn Goldfish- Marten, Margiet & S0my – Fort at night, Medhanie & Yousef –  Alette van den Berg,- Vluchtelingenwerk Kampen – Kringloop Kampen.

 


Kinderboerderij Cantecleer

Leer van alles over de Kip op het Full Color Festival. Daarnaast is er het Schaapscheerdersfeest weer bij Cantecleer. Je kunt er o.a. spinnen en vilten. Verder kun je op een rodeo stier rijden, genieten op z’n Frans en zijn er verschillende leerzame kinderactiviteiten. 

 

 


Quintus

Bouw mee aan de vreemde-vogel-boom!

Kom in de kunstkramen van Quintus vogels maken, een muziekinstrument maken of vilten. Of maak je liever een insect of wil je een instrument bespelen. Het kan allemaal in de kunst- en muziekkramen van Quintus.

Neem je gemaakte werk of een beleving mee naar huis én laat iets achter in de vreemde vogelboom. En het leuke is: die boom kun je later terugzien in Quintus. Bouw  je mee?


Scouting

De scouting pakt vanuit hun eigen plek uit met vlotten, een hindernisbaan en tal van andere activiteiten. Voor alle kleine bezoekers en alle niet-meer-zo-kleine-bezoekers die graag het avontuur opzoeken.