Living Library op het Full Color Festival

Living Library Kampen (voorheen Human Library) vindt dit jaar plaats tijdens het Full Color Festival. Uitvergroot organseert deze editie samen met Bibliotheek Kampen. De Living Library vind je op zaterdag 18 juni bij het Bakhuisje van de Kinderboerderij.

Mensen verbinden

Living Library is een internationaal en beproefd concept dat zijn oorsprong in Denemarken heeft. Klopt wat we over mensen denken op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?
De Living Library durft dat te betwisten en brengt daarom mensen in contact die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen en/of spreken. Door op deze manier in gesprek te gaan, worden niet alleen bepaalde vooroordelen onderzocht, maar ook tegengegaan.

In ieder mens zit een verhaal

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze of een tienermoeder zijn voorbeelden van boeken die klaar zitten om hun levensverhaal te vertellen in een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Wil jij een boek zijn?

Voor de Living Library in Kampen zijn we op zoek naar nieuwe ‘boeken’. Misschien wil jij een levend boek zijn? Of misschien ken je iemand waar we contact mee mogen opnemen? Tijdens de Living Library kunnen mensen jou 20 tot 30 minuten lenen voor een goed gesprek.

Ieder Levend Boek heeft te maken met een bepaald vooroordeel of stigma. De Lezer en het Boek kunnen elkaar alles vragen, zolang het maar met respect gebeurt.Uiteraard wordt er deze dag(en) goed voor je gezorgd!

Als je mee wilt doen, stuur dan een mail naar Diana Groot: uitvergroot@kpnmail.nl. Dan neemt zij contact met je op om je uitgebreider te informeren.