FAQ

Full Color Run

Minimale leeftijd

Als jullie kinderen kunnen rennen. Dan kunnen ze gewoon mee met de fun. 

Tip is wel om een zwembril of skibril op te zetten om de ogen goed te kunnen beschermen tegen het kleurpoeder.

Tickets bestellen voor de Full Color Run

De link naar de tickets vind je op deze pagina: https://www.fullcolorfestivalkampen.nl/full-color-run-2024/

Geef me tips

 • Vermijd contact met de ogen, een zonnebril kan handig zijn onderweg. De organisatie stelt water beschikbaar voor spoelen. Let op, dit is geen drinkwater.
 • Bent u (zwaar) astmatisch? Dan adviseren wij u om niet deel te nemen aan de Full Color Run. – Gebruik het poeder niet bij open vuur of andere hittebronnen.
 • We kunnen niet uitsluiten dat er sporen in uw kleding achterblijven, met name in lichtere stoffen en lichtere kleuren. Draag hierom ons event t-shirt en houd hier rekening mee met de kledingkeuze. Het risico op verkleuren van kleding is het grootst als de kleding nat wordt door water, drank of transpireren aangezien maiszetmeel een natuurlijk bindmiddel is.
 • Het kleurenpoeder mag alleen gebruikt worden op deelnemers van de Full Color Run.
 • Misschien logisch, maar het door de organisatie verstrekte kleurenpoeder is niet eetbaar.
 • De organisatie van de Full Color Run is niet aansprakelijk voor schade aan eigendommen van deelnemers door het gebruik van het verstrekte kleurenpoeder.
 •  Deelname aan de Full Color Run is op eigen risico.

Wat is de planning

Locatie: Stadspark Kampen 
(zie Google Maps)
Datum: vrijdag 21 juni 2024
Inloop & aanmelden: 17:00u – 18:15u
Start Warming Up: 18:30u
Startschot Full Color Run: 18:45u

Kledingadvies

We kunnen niet uitsluiten dat er sporen in uw kleding achterblijven, met name in lichtere stoffen en lichtere kleuren.

Draag hierom ons event t-shirt en houd hier rekening mee met de kledingkeuze.

Het risico op verkleuren van kleding is het grootst als de kleding nat wordt door water, drank of transpireren aangezien maiszetmeel een natuurlijk bindmiddel is.

Aanmelden op vrijdag

Op vrijdag 21 juni 2024 kun je van 17:00 tot 18:30 op vertoon van jouw emailbevestiging alle t-shirts, consumptiemunten en zakjes kleurpoeder behorende bij jouw boeking in één keer ophalen bij de aanmeldbalie.

De aanmeldbalie vind je voor de ingang van het hoofdveld van het Full Color Festival. Je krijgt dus niets van ons thuisgestuurd.

Wat is er na de Full Colorrun te doen

Na de Full Color Run, of je hem nou uitgelopen hebt of direct naar de bar bent gegaan, begint het Full Color Festival. Meer informatie over de programmering vind je op http://www.fullcolorfestivalkampen.nl/ .

De consumptiemunten die je hebt ontvangen bij het ophalen van je t-shirt zijn beide dagen geldig voor het festival. We zouden het natuurlijk leuk vinden als we op het hoofdveld dit kleurenspektakel gezamenlijk kunnen afsluiten!

Ik heb astma

Bent u (zwaar) astmatisch? Dan adviseren wij u om niet deel te nemen aan de Full Color Run.

Foto's en video

Tijdens de Full Colorrun worden er foto’s en filmpjes gemaakt. Deze foto’s en filmpjes zullen gebruikt worden voor promotionele doeleinden van de Full Color Run & Full Color Festival. Bij het betreden van het terrein van Full Color ga je akkoord met deze voorwaarden.

Ga ook zeker na de run op de speciale fotoplek! 

Herbruikbare bekers

Festival

Rookvrije zones

Kinderboerderij Cantecleer en de Natuurspeelplaats zijn tijdens het Full Color Festival een rookvrije zone. 

Gooi sowieso geen brandende peuken van je af op de andere plekken op het festivalterrein.

Munten 

Munten zijn tijdens het Full Color Festival verkrijgbaar bij de verschillende muntenkassa’s op het festivalterrein. 

 • De munten kosten €3,50 per stuk.
 • Bij alle muntenkassa’s kun je met pin betalen. 
 • Op het hoofdveld kun je bij de muntenkassa ook contant betalen. 
 • Met je muntjes kun je drinken én eten bestellen bij de Full Color Festival barren, Brute Biertjes, de Foodtrucks, op de Wereldmarkt en bij de Kidskraam.
 • Te veel gekochte munten kunnen tot aan sluitingstijd van het festival worden ingeleverd bij de daarvoor bestemde kassa’s. Wist je dat je deze munten ook kunt doneren? Zo help je mee aan het gratis houden van het Full Color Festival.
 • Koop onze speciale Full Color editie hardcup! Bij alle barren (behalve op het hoofdveld) koop je voor 1 muntje een prachtige hardplastic bier- of wijnbeker. Je gebruikt deze beker steeds opnieuw voor je volgende drankje. Je krijgt voor het muntje naast de beker ook het geweldig Full Color Fesival lanyard waar je de beker aan kunt bevestigen.

 • Let op: munten van voorgaande edities zijn niet geldig

Goed om te weten

Bij de Foodtrucks op het festivalterrein betaal je met Full Color munten of contant geld.
Bij de eetkramen op de Full Colormarkt kun je nu ook met munten betalen. Of contant.

Verdwaalde kinderen 

In geval van vermissing: Spreek direct een Full Color medewerker aan (herkenbaar aan de Full Colorshirts). De informatiestand is de verzamelplek. Op vrijdag bij de entree van het grote veld en op zaterdag bij het witte bruggetje. 

Toegankelijkheid 

Het terrein proberen we zoveel mogelijk rolstoelvriendelijk te maken. Omdat het Full Color Festival in het stadspark zit, is dit niet overal even gemakkelijk. De medewerkers van het festival kunnen altijd assisteren.

MIVA toiletten zijn te vinden bij Scouting Hanzeluiden, bij ’t Ukien en bij de toiletten op het grote veld.

Afval

Houd het terrein schoon en maak goed gebruik van de vele afvalbakken. Er staan overal op het festivalterrein afvalbakken. Gooi de rPet bekers in de speciale afvalbakken voor bekers, en het restafval in de afvalbak voor restafval. 

Gebruik van foto’s

Tijdens het Full Color Festival worden (foto-) opnames gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden. Dit geldt zowel voor alle opnames zowel door bezoekers als door professionals gemaakt.

Niet flyeren of collecteren

Het is zonder toestemming van de Full Color Festival organisatie niet toegestaan te flyeren, collecteren of andere zaken uit te delen op of rondom het festivalterrein. Ziet de organisatie of beveiliging dit toch gebeuren, kun je van het terrein worden verwijderd.

Auto parkeren 

Kom je van buiten Kampen? Je kunt dan het makkelijkst parkeren op het Burgemeester Berghuisplein, dit is een gratis parkeervoorziening. Let op, een gedeelte van het parkeerterrein is een blauwe kaart zone. Kom je op de fiets? Gebruik dan de hiervoor bestemde fietsparkeerplekken van het Full Color Festival.

Informatiestand

Bij de Informatiestand staan we voor je klaar voor al jouw vragen over het Full Color Festival. Op vrijdag vind je de informatiestand bij de entree van het grote veld en op zaterdag bij het witte bruggetje. 

Je kunt bij ons terecht voor: 

 • Informatie of het Full Color Festival
 • Plattegrond van het festivalterrein
 • Blokkenschema en programma
 • Gevonden voorwerpen
 • Verloren voorwerpen
 • 18 plus bandje
 • Oordopjes
 • Zonnebrand
 • Inschrijfformulier voor nieuwe vrijwilligers
 • Gezellig praatje

Met vragen kun je natuurlijk altijd één van de medewerkers van het festival aanspreken. Heel herkenbaar aan de Full Color Festival t-shirts en jasje.

 

Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan je eigen eten en/of drinken mee te nemen. We zorgen er voor dat er op het terrein van het Full Color Festival een ruim aanbod van gevarieerd en lekker eten en drinken. Met ook een ruime keuze aan biologisch, glutenvrij, vegetarisch en veganistisch eten. 

Het Full Color Festival is een gratis festival en op door je eten en drinken bij de verschillende foodkramen en barren te kopen kunnen we het festival ook gratis houden. 

Wanneer is het Full Color Festival

Het Full Color Festival vindt plaats in het Stadspark van Hanzestad Kampen op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2024. Op vrijdag begint het festival om 18.’00 uur en gaat door tot 01.00 uur. De volgende dag begint het festival om 12.00 uur s middags en eindigt om 00.00 uur. 

Is er een plattegrond van het Full Color Festival

We hebben vanwege het slechte weer van de afgelopen weken moeten besluiten het festival anders in te richten. Het is immers het Full Color Festival en niet het Full Modder Festival. Dit zijn de aanpassingen:

 • Het grote podium verplaatst naar het veld rechts van de skatebaan.
 • Brute Biertjes en Wilde Wijntjes verhuist van het Witte Bruggetje naar een plek bij het nieuwe grote veld.
 • Het Voetbalplein verhuist dan naar de oude plek van Brute Biertjes
 • Podium ’t Ukien verhuist op zaterdag naar de oude plek van Brute Biertjes.Kom maar gewoon op 21 en 22 juni naar het stadspark, het wijst zich allemaal vanzelf!

Hebben jullie ook een blokkenschema

Klik op de afbeelding hierboven om het blokkenschema te openen. 

Klik hier voor het programma van de vrijdag

Klik hier voor het programma van de zaterdag

Wordt het weer wat?

Wat voor weer het zal zijn tijdens het Full Color Festival weekend? Dit is echt een hele goede vraag! Vast heel goed, en mocht het nu minder weer worden: kom dan vooral wel naar het festival. 

Fietsen, parkeren en het OV

Google Maps | Kinderboerderij Cantecleer Buitensingel 3, 8261 DA Kampen

Fiets |Kom je met de fiets? Parkeer die dan aan de randen van het festivalterrein. Bij voorkeur bij het oude skateterrein (zie rechtsonder op de plattegrond). De fietsparkeerplekken zijn aangegeven op de plattegrond. Ze zijn gratis, maar voor eigen risico. Parkeer geen fietsen tegen huizen en maak geen fietsen vast aan bouwhekken. 

Parkeren | Op het Meeuwenplein / Bongerd is het betaald parkeren van ma t/m za van 9.00 tot 20.00 uur. De dichtstbijzijnde gratis parkeerplekken zijn het Burgemeester Berghuisplein en de nieuwe parkeergarage aan de Noordweg. Meer informatie over parkeren in Kampen: https://www.kampen.nl/parkeren-in-kampen

OV | Het festivalterrein is 10 minuten lopen vanaf het station Kampen: Steek de stadsbrug over richting Kampen binnenstad. Loop rechtdoor, langs het Stedelijk Museum. Ga rechtsaf op de Oudestraat en meteen weer links, tussen de SportInn en de Goossen door. Loop rechtdoor richting de poort die je nu in de verte kunt zien; over de Broederweg en de Broederstraat. Ga onder de Broederpoort door, steek het bruggetje over in het park: je bent gearriveerd!

De laatste treinen richting Stadshagen en Zwolle vanaf Station Kampen op vrijdag en zaterdag gaan om 23.32 uur,  0.02 uur en 0.32 uur. Kijk voor de meest actuele bus- en treintijden op www.9292.nl. 

Toiletten

Een bezoek aan het toilet kost een half muntje. Voor 1 munt krijg je een stempel, hiermee heb je dan de rest van de dag toegang tot het toilet. 

Toiletten vind je op het Grote Veld, bij Brute Biertjes en Wilde Wijntjes, bij de Natuurspeelplaats, bij Scouting Hanzeluiden en ’t Ukien.

Bij Scouting Hanzeluiden, ’t Ukien en op het grote veld zijn MIVA toiletten.

Is er ook een EHBO post?

Er is een centrale vaste EHBO post op het festivalterrein bij de entree van het grote veld. 

We vragen alle bezoekers alle medewerking te verlenen bij het werk van de EHBO en andere hulpdiensten.

Gevonden en verloren voorwerpen

Lever gevonden voorwerpen in bij de Informatiestand. De informatiestand is op vrijdag bij de entree van het grote veld en op zaterdag bij het witte bruggetje. Ben je iets verloren? Meld dat ook bij de Informatiestand! 

Herbruikbare bekers

rPet bekers
Op het volledige Full Color Festival worden rPET bekers gebruikt. Dit zijn hoogwaardige bekers van gerecycled PET materiaal (100% gerecycled materiaal).

We vragen je om de bekers bij de barren of de speciale containers, los van het normale restafval, in te leveren.

Om er voor te zorgen dat we zo min mogelijk afval op de grond hebben kunnen kinderen (of volwassenen) bekertjes verzamelen en deze inleveren bij onze speciale kidskraam. Zo krijg je een leuke verrassing terug voor het harde werk!


Geniet van ons Full Color Festival met herbruikbare bekers!
Om onze prachtige natuur te beschermen en afval te verminderen, gebruiken we op het Full Color Festival herbruikbare bekers voor bier en wijn. We gaan er voor dit jaar!

Hoe werkt het?
Bij alle barren, behalve die op het grote veld, koop je voor 1 muntje een prachtige hardplastic bier- of wijnbeker. Je gebruikt deze beker steeds opnieuw voor je volgende drankje. ♻️ Je krijgt voor het muntje naast de beker ook een geweldige Full Color Festival lanyard. 

Waarom doen we dit?
Door herbruikbare bekers te gebruiken, verminderen we de hoeveelheid afval aanzienlijk.We dragen zo bij aan een schoner milieu en een duurzamere toekomst.
Bovendien is het handig voor jou: je hoeft niet steeds nieuwe bekers te kopen en je hebt altijd een eigen beker bij de hand.
Help ons mee om er een onvergetelijk en duurzamer Full Color Festival van te maken!

 

 

Waarom is de muntprijs omhoog gegaan?

Full Color is GRATIS! Maar niet gratis om te organiseren.

De organisatie is door het jaar heen druk bezig om het festival betaalbaar te houden, dat doen we op drie manieren:

 • Het aanvragen van fondsen en subsidies 
 • Sponsoring veel Kampense ondernemingen steunen het festival soms met geld en soms met middelen. 
 • En de bezoekers voor wie we het doen, zij kunnen gratis twee dagen lang genieten van muziek en cultuur. Door de consumpties dragen zij bij in de kosten 

Daarnaast zijn alle CREW medewerkers vrijwilligers, onze ruggengraat. Zonder deze onbetaalde inzet is het niet mogelijk een GRATIS festival te organiseren.

Zoals je dagelijks merkt word alles duurder van het brood bij de supermarkt tot de benzine voor je auto. Ook wij hebben hier last van de huur van alle materialen en het boeken van de artiesten zijn afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Dit is waarom we dit jaar een verhoging van onze munt prijs hebben in gevoerd. Gelukkig is het ons gelukt om nog steeds onder de landelijk gemiddelde horeca prijs te blijven!

Dus Geniet van ons mooie festival, neem een of meer drankjes, neem wat eten en: Geniet!

Algemeen

NIX18

Voorkom discussie en iedere keer de vraag om je ID kaart te laten zien aan de bar. Haal je 18 plus bandje op. Zo is het voor de mensen achter de bar direct duidelijk dat ze alcohol voor je mogen inschenken. 

Neem je ID mee en haal het 18 plus bandje op bij de Informatiestand, de muntverkooppunten of natuurlijk bij de barren op het festivalterrein. Wij doen het bandje om je pols.

Alcohol doorgeven aan minderjarigen is niet toegestaan
We schenken alleen alcohol aan personen van 18 jaar en ouder. Het is verboden om als volwassene alcohol door te geven aan minderjarigen. Hier wordt toezicht op gehouden tijdens het festival.

 

Locatie 

Het Full Color Festival vindt plaats in het Plantsoen van Kampen 

Leeftijd

Het Full Color Festival is voor iedereen, voor alle leeftijden. We raden aan om kinderen t/m 12 jaar door een volwassene te laten begeleiden.