Het Full Color Festival vindt plaats in het Stadspark van Hanzestad Kampen. Op vrijdag begint het festival om 17.30 uur en gaat door tot 01.00 uur. De volgende dag begint het festival om 12.00 uur ’s middags en eindigt om 00.00 uur. 

Plattegrond

Volgt zo spoedig mogelijk

Liever de pdf downloaden? Dat doe je via deze link: Pdf van de Plattegrond (opent in nieuw scherm)

Blokkenschema

Volgt zo spoedig mogelijk

Liever de pdf downloaden? Dat doe je via deze link: Pdf van het Blokkenschema (opent in nieuw scherm)

Informatiepunt


Bij de Informatiestand bij het witte bruggetje staan we voor je klaar voor al jouw vragen over het Full Color Festival, het programma, om je de weg te wijzen, maar ook voor:

 • Informatie of het Full Color Festival
 • Plattegrond van het festivalterrein
 • Blokkenschema en programma
 • Gevonden voorwerpen
 • Verloren voorwerpen
 • 18 plus bandje
 • Verdwaalde kinderen
 • Oordopjes
 • Zonnebrand
 • Inschrijfformulier voor nieuwe vrijwilligers
 • Gezellig praatje

Met vragen kun je natuurlijk altijd één van de medewerkers van het festival aanspreken. Heel herkenbaar aan de Full Color Festival t-shirts en jasje.

Natuurspeelplaats: rookvrije zone

De hele Natuurspeelplaats is op zaterdag een rookvrije zone.

Dit is in verband met brandgevaar vanwege de droogte van de afgelopen tijd. Dank je wel alvast voor je medewerking.

❗Gooi geen brandende peuken van je af op de andere plekken op het festivalterrein.

❗Kinderboerderij Cantecleer is ook tijdens het Full Color Festival een rookvrije zone.

Weersverwachting

Het belooft ‘s zomers te worden in het park op vrijdag en zaterdag met 26 graden en een strakblauwe lucht.

De organisatie van het Full Color Festival vraagt daarom alle bezoekers zich, vooral voor de zaterdag, goed voor te bereiden en zich te beschermen tegen de zon. Zet een hoed of pet op, vergeet je zonnebril niet en smeer je goed in.

Neem je ook zonnebrandcrème mee om bij te smeren? Ben je je zonnebrandcrème vergeten? Geen zorgen, we hebben bij de informatiestand ook een voorraadje.


Drink genoeg

Het is op warme dagen belangrijk om voldoende te drinken en zo uitdroging te voorkomen. Neem daarom je eigen waterfles mee, en zorg ervoor dat je genoeg water drinkt.

Er is een waterpunt bij Brute Biertjes en twee waterpunten op het hoofdveld. Naast de kleine bar op het hoofdveld en naast de toiletten en de catering van Suydersee.

Munten

Full Color Festival munten zijn verkrijgbaar bij de verschillende kassas


Munten zijn tijdens het Full Color Festival verkrijgbaar bij de verschillende muntenkassa’s op het festivalterrein. 

 • De munten kosten €3,00 per stuk.
 • Bij alle muntenkassa’s kun je met pin betalen. 
 • Op het hoofdveld kun je bij de muntenkassa ook contant betalen. 
 • Met je muntjes kun je drinken bestellen bij de Full Color Festival barren, Brute Biertjes en bij de Kidskraam.
 • Te veel gekochte munten kunnen tot aan sluitingstijd van het festival worden ingeleverd bij de daarvoor bestemde kassa’s. Wist je dat je deze munten ook kunt doneren? Zo help je mee aan het gratis houden van het Full Color Festival.
 • We vragen 1 muntje statiegeld voor het Brute Biertjes glas. Daarna wissel je de beker in voor een nieuw glas. Lever je het glas weer in, dan krijg je het muntje terug.
 • Let op: munten van voorgaande edities zijn niet geldig

Goed om te weten
Bij de Foodtrucks op het hoofdveld kun je met muntjes of contant geld betalen.
Bij de kramen op de Full Color markt betaal je contant.

18 plus? Bandje dus!


Voorkom discussie en iedere keer de vraag om je ID kaart te laten zien aan de bar. Haal je 18 plus bandje op. Zo is het voor de mensen achter de bar direct duidelijk dat ze alcohol voor je mogen inschenken. 

Neem je ID mee en haal het 18 plus bandje op bij de Informatiestand, de muntverkooppunten of natuurlijk bij de barren op het festivalterrein. Wij doen het bandje om je pols.

Fietsen, parkeren en het OV

Google Maps | Kinderboerderij Cantecleer Buitensingel 3, 8261 DA Kampen

Fiets |Kom je met de fiets? Parkeer die dan aan de randen van het festivalterrein. Bij voorkeur bij het oude skateterrein (zie rechtsonder op de plattegrond). De fietsparkeerplekken zijn aangegeven op de plattegrond. Ze zijn gratis, maar voor eigen risico. Parkeer geen fietsen tegen huizen en maak geen fietsen vast aan bouwhekken. 

Parkeren | Op het Meeuwenplein / Bongerd is het betaald parkeren van ma t/m za van 9.00 tot 20.00 uur. De dichtstbijzijnde gratis parkeerplekken zijn het Burgemeester Berghuisplein en de nieuwe parkeergarage aan de Noordweg. Meer informatie over parkeren in Kampen: https://www.kampen.nl/parkeren-in-kampen

OV | Het festivalterrein is 10 minuten lopen vanaf het station Kampen: Steek de stadsbrug over richting Kampen binnenstad. Loop rechtdoor, langs het Stedelijk Museum. Ga rechtsaf op de Oudestraat en meteen weer links, tussen de SportInn en de Goossen door. Loop rechtdoor richting de poort die je nu in de verte kunt zien; over de Broederweg en de Broederstraat. Ga onder de Broederpoort door, steek het bruggetje over in het park: je bent gearriveerd!

De laatste treinen richting Stadshagen en Zwolle vanaf Station Kampen op vrijdag en zaterdag gaan om 23.32 uur,  0.02 uur en 0.32 uur. Kijk voor de meest actuele bus- en treintijden op www.9292.nl. 

Toiletten

Een bezoek aan het toilet kost een half muntje. Voor 1 munt krijg je een stempel en hiermee heb je de gehele dag toegang tot het toilet. 

Bij Scouting Hanzeluiden, ’t Ukien en links van de Kinderboerderij voor Villa Poortenaar zijn Invalide toiletten.

Toegankelijkheid

Het terrein proberen we zoveel mogelijk rolstoelvriendelijk te maken. Omdat het Full Color Festival in het stadspark zit, is dit niet overal even gemakkelijk. De medewerkers van het festival kunnen desgewenst altijd assisteren.

Invalide toiletten zijn te vinden bij Scouting Hanzeluiden, bij ’t Ukien en links van de Kinderboerderij bij de EHBO voor Villa Poortenaar.

EHBO

Er is een centrale vaste EHBO post op het festivalterrein. Links van de Kinderboerderij voor de Villa Poortenaar. Bekijk de festival-plattegrond om te zien waar de EHBO post is.

We vragen alle bezoekers alle medewerking te verlenen bij het werk van de EHBO en andere hulpdiensten.


Verdwaalde kinderen

In geval van vermissing: Spreek direct een Full Color medewerker aan (herkenbaar aan de kleding). De informatiestand bij het witte bruggetje is de verzamelplek.

Gevonden en verloren voorwerpen

Gevonden voorwerpen kun je afleveren en ophalen bij de informatiestand bij het witte bruggetje.

Afval

Houd het terrein schoon en maak goed gebruik van de vele afvalbakken.

Betreden op eigen risico

Een bezoek aan het Full Color Festival is op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of diefstal. 

Wettelijke bepalingen

De Nederlandse wetgeving is ten alle tijden leidend, zowel op het gebied van alcohol en drug, maar ook op het gebied van de verstoring van de openbare orde, veiligheid of zedelijkheid.

Legitimeren

In Nederland geldt een legitimatieplicht van iedereen boven 14 jaar. Er mag geen alcohol geschonken worden aan personen jonger dan 18 jaar. Bij twijfel vragen we je naar je legitimatie. Geldige legitimatie is een rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart.

18+
Haal een 18+ bandje op bij de Informatiestand of de kassa’s, dan hoef je niet continu jouw legitmatie te laten zien.


Op het festivalterrein geldt een verbod voor:

– Drugs, wapens, glaswerk en blik
– Meegebracht eten en drinken
– Spuitbussen met drijfgas en andersoortige gaspatronen
– Wildplassen
– Gaspatronen
– Flyeren zonder toestemming van de organisatie
– Ongewenst gedrag zoals discriminatie, agressie of ongewenste intimiteit

Houd je aan de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging en politie

Bij overtreding van de wetten of de huisregels kan de politie ingeschakeld worden en kan, afhankelijk van de overtreding, een bezoeker de toegang tot het terrein ontzegd worden. De organisatie heeft hierin, samen met de politie, het laatste woord.

Personen onder invloed van drank of  andere psychotrope stoffen worden niet toegelaten op het festivalterrein

Het is niet toegestaan om afgezette gebieden te betreden zonder dat daarvoor toestemming is gegeven (podium, backstage en medewerkerstenten)

Het is niet toegestaan om afval op het terrein zelf te lozen. We willen graag met zijn allen het festivalterrein netjes houden. Gooi daarom afval in de daarvoor bestemde afvalbakken die over het festivalterrein verspreid staan

Het is niet toegestaan om op het festival gekochte consumpties buiten het festivalterrein te nuttigen

Gebruik van foto’s

Tijdens het Full Color Festival worden (foto-) opnames gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden. Dit geldt zowel voor alle opnames zowel door bezoekers als door professionals gemaakt.

Flyeren verboden en collecteren verboden

Het is zonder toestemming van de Full Color Festival organisatie niet toegestaan te flyeren, collecteren of andere zaken uit te delen op of rondom het festivalterrein. Ziet de organisatie of beveiliging dit toch gebeuren, kun je van het terrein worden verwijderd.

Wanneer je als bezoeker iets opvalt wat niet strookt met de huisregels kan je medewerkers (herkenbaar aan het Full Color shirt) hierop attenderen.