Het belooft een geweldige zaterdag te worden. Van het begin tot het eind. Lekker snuffelen en smullen op de Full Colormarkt. Er is ontzettend veel te doen voor jong en oud op het Scoutingterrein Hanzeluiden, de Natuurspeelplaats en de Kinderboerderij, grappige pop up acts, theater, dans, toffe lokale bandjes, volop singer songwriters, een gloednieuw podium. En natuurlijk een steengoede line up op het grote podium.

ZATERDAG 22 juni | 12.00 uur tot 00.00 uur

Er gebeurt zoveel op veel verschillende plekken op de Full Colorzaterdag. Scroll op deze pagina naar beneden en je komt langs het hele programma. Wil je direct naar de line up van het grote veld, het programma op het nieuwe podium ’t Ukien of wil je weten wat er te doen is op de Natuurspeelplaats. Klik op de onderstaande links, dan word je direct naar dat gedeelte gebracht:

12 – 20 uur

Full Color Markt

Hart van de Full Color Zaterdag

De markt met de lekkerste hapjes en spullen uit alle windstreken over de wereld, streekproducten en biologische producten. Als het maar geurt en kleurt. Je vindt het hier. Kom naar de markt en laat je verleiden.

Het hart van het Full Color Festival is de Full Color Markt

Geniet van eten van over de hele wereld. De keuze is reuze: Afghaans, Turks, Irakees, Eritrees, Indonesisch, Libanees, Syrisch, Oekraiens en Surinaams eten en natuurlijk staat de Churroskraam er ook.

NIEUW: Munten op de markt

Goed nieuws! Op veler verzoek kun je nu ook op de wereldmarkt met Full Color Munten betalen. Ook contant betalen is nog steeds mogelijk.

12 -23.59 uur

Brute Biertjes

Hier zit je goed!

Brute Biertjes zorgt voor een onvergetelijke speciaalbier ervaring. Ze tappen daar de lekkerste biertjes en dit jaar komen daar ook Wilde Wijntjes bij. We beloven een mooi assortiment te tappen voor jullie waaronder bieren van brouwerij Broederschaap, De Hanze en brouwerij Artemis.

Speelman & Speelman

Tussen de optredens op het grote podium geniet je bij Brute Biertjes van Speelman & Speelman: 13:00 – 13:25 uur, 14:30 – 14:55 uur, 16:00 – 16:25 uur, 17:30 – 17:55 uur, 19:00 – 19:25 uur

Het is wat de jongens het liefste doen; Tussen het publiek staan om eerlijk en klein, soms feestelijk groot te ontroeren! En dit jaar hebben ze er nog eens extra veel zin in. Een jubileum van 25 jaar vraagt tenslotte om een bijzonder moment.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze ook nog eens een handvol nieuwe, rake nummers geschreven en kun je de biertjes en wijntjes laten trillen op haar grondvesten door mee te zingen met de ‘gouwe ouwe’.

Aerial Angels

Heb jij altijd al eens in een Aerial Hoop willen hangen? Eerst even kijken voordat je het zelf gaat proberen? Kan! De Aerial angels van Aerial Angels – Paaldansstudio geven de hele dag demo’s om te laten zien wat je zoal in een Hoop kan doen.

Op de bierkaart

Brouwerij Artemis: Artemis Wit, Artemis IPA
Bierbrouwerij De Hanze: De Hanze Weizen & De Hanze Tripel
Brouwerij Broederschaap: Honey Blond & Tropical IPA

Op de wijnkaart

Deze informatie volgt spoedig

Happen

Ook dit jaar wordt het genieten van de heerlijke borrelplanken en frozen yoghurt van de Zuivelhoeve.

Muntje statiegeld

We vragen 1 muntje statiegeld voor het Brute Biertjes glas. Daarna wissel je de beker in voor een nieuw glas. Lever je het glas weer in, dan krijg je het muntje terug van ons. Doneren kan natuurlijk ook.

12.00 – 19.00 uur

Kinderboerderij

Genieten voor klein en groot

Natuurlijk is dit een heerlijke plek voor de kinderen om lekker te spelen.

Programma volgt. Kom je gauw weer kijken hier?

Laat je verrassen

Straattheater

Verwacht het onverwachte

Tijdens het festival kom je onverwachts straattheater acts tegen op, en in de buurt van, de Full Color Markt. Acts die je vermaken, verwonderen, ontregelen en alles daar tussenin.

Programma volgt. Kom je gauw weer kijken hier?

12.00 – 20.00 uur

Full Color Kidskraam

De Kidskraam komt dit jaar terug!

Dit jaar komt de Kidskraam terug! Hoe leuk is het voor de kinderen om zelf iets te kunnen kopen.

Koop bij de Kidskraam voor 1 muntje het smulpakketje of voor 1,5 muntje de strippenkaart.

Het smulpakketje bestaat uit een lekker zakje chips, dorstlessende Caprisun en een natuurlijk het populaire smikkelzakje Haribo snoepjes.

Met de strippenkaart kun je bij de Scouting Hanzeluiden zelf je broodje bakken boven het kampvuur. Bij de Kinderboerderij haal je een heerlijk ijsje en een verfrissend glas ranja.

Wist je dat op de Natuurspeelplaats bij de bar het Smulpakketje ook te verkrijgen is.

12.00 – 20.00 uur

Natuurspeelplaats

Powered by Impact

De Natuurspeelplaats is dé plek waar je je als kind prima vermaakt. En voor de papa’s en de mama’s is het hier ook fijn! Met Kinderworkshops van Quintus Kampen, het Singer Songwriterspodium, Thuis Spelen en nog veel meer

12.00 – 20.00 uur

Thuisspelen

De Huiskamer van Thuisspelen

Het Amfitheater op de Natuurspeelplaats wordt omgetoverd tot de “huiskamer van Thuisspelen”.

Samen met de AZC band richten wij onze huiskamer in. Een huiselijke setting met plek voor mooie muziek, jamsessies en goede gesprekken. 

13.00 – 18.30 uur

SingerSongwriter podium

Op de Natuurspeelplaats is het genieten van de verschillende artiesten op het Singer-Songwriterpodium.

Geert Bloupot stelt ieder jaar de line up samen. En dat kan hij als geen ander.

De Line up:

13 uur Tim Tells
14 uur Rosa Spruit
15 uur Jeremy Johnson
16 uur Brothers in Folk
17 uur Hester Tadema
18 uur Corvin Silvester

Klik hier voor de Singer Songwriterpagina van deze Full Color Festival editie.

12.00 – 17.00 uur

Speciaal voor kinderen

De kinderen kunnen op de Natuurspeelplaats lekker aan de slag met de activiteiten van Bibliotheek Kampen, Quintus Kampen en Stedelijk Museum Kampen

Alle activiteiten zijn gratis.

Bibliotheek Kampen

Inhoud volgt

Quintus Kinderworkshops

Inhoud volgt

Stedelijk Museum Kampen

Inhoud volgt

12.00 – 20.00 uur

Eten & drinken

Bestel een drankje bij de Full Color Bar en geniet van de optredens op het Singersongwriter podium terwijl de kinderen aan het knutselen zijn. Het assortiment van de Kinderkraam is hier ook verkrijgbaar.

Kom gauw weer kijken naar wat er allemaal voor lekkers te verkrijgen is op de Natuurspeelplaats

Kidskraam Smulpakketje voor 1 muntje
Koop voor 1 muntje het Kidskraam smulpakketje bij de Full Color Bar op de Natuurspeelplaats: een lekker zakje chips, dorstlessende Caprisun en een natuurlijk een lekker smikkelzakje Haribo snoepjes.

12.00 – 20.00 uur

Scouting Hanzeluiden

12.00 -17.00 uur

Kinderactiviteiten

Er zijn voor alle kleine bezoekers en alle niet-meer-zo-kleine-bezoekers allemaal leuke avontuurlijke activiteiten te doen.

Scouting Hanzeluiden pakt vanuit hun eigen plek op het water uit met varen op het vlot en nieuw dit jaar zijn de waterfietsen en kano’s! Daarnaast kunnen de kinderen broodjes bakken en (ver)dwalen in het palletdoolhof.

12.00 – 20.00 uur

Quintus Podium

Dit is het podium van muziekschool Quintus voor lokaal talent.

Ook hier vragen we nog een beetje geduld.

12.00 – 20.00 uur

Eten en drinken

Heb je zin in vers gesneden fruit of een heerlijke smoothie? Dan moet je hier bij de Scouting Hanzeluiden zijn.

Uiteraard vind je hier ook heerlijke verfrissende ranja voor de dorstige kinderen. En kunnen de kinderen met hun strippenkaart terecht bij de Kidskraam.

12.00 – 0.00 uur

Line up grote podium

Vandaag wordt het nog meer swingen, dansen, rocken, zingen en genieten. Met een spectaculaire start! Daarna komen er heel wat muziekstijlen voorbij van country tot dance. We halen alles uit de kast.

12.00 uur

Maandagavondband

Lokaal talent uit ’t Ukien

Jong talent dat helemaal zelf het hoofdpodium van Full Color mag openen. Twee bands van mensen tussen 15 en 17 jaar zetten een verrassende show neer, vol nummers van toen en nu. De maandagavondband is ontstaan op het Ichthus College, waar tijdens het vak muziek bandjes werden gevormd. Na hun eerste optreden in ’t Ukien in juli vorig jaar, werd hen aangeboden om daar terug te komen om verder te oefenen. Een pizzadag met verstoppertje, ontelbare oefensessies en 2 drummers verder is nu het moment gekomen om hun skills aan het grote publiek te tonen. Eva, Judith, Lynn, Viggo, Karlijn, Anne, Casper, Isa en Nora are living the dream!

circa 13.30 – 14.30 uur

Boogie Monster

Soulvol rockmonster op het punt van doorbreken

In de schaduw van hun geliefde Deventer vind je de poppin’ soul band Boogie Monster: vijf jonge muzikanten met een oude ziel en een liefde voor liedjes. Met ijzersterke songwriting en overdonderende liveshows overtuigen zij je van één ding: rock mag dan wel dood zijn, maar het boogiemonster leeft.

 

circa 15.00 uur

IOS

De reünie die je niet wilt missen

De Groningse band IOS (IsOokSchitterend!) is terug van weggeweest. De Nederlandstalige succesformatie scoorde in 1997 meteen een grote hit met hun debuutsingle Voltooid Verleden Tijd (V.V.T), afkomstig van het album Hemel & Aarde. In 2005 beleefde IOS een tweede bloeiperiode met het wat steviger, meer alternatieve geluid op hun album 4, waarvan Hoe Het Voelt, Altijd Wel Iemand en Uit De Schaduw moeiteloos de Top 40 haalden. Nieuw werk komt eraan!

circa 16.30 uur

Thijs Boontjes

Tussen rock en levenslied

In het gebied ergens tussen dat van de charmante volkszanger en charismatisch rockidool in is er maar één, en dat is Thijs Boontjes.
Waar Thijs Boontjes is, wordt gedanst, geklapt en genoten. Waar Thijs Boontjes is, is ambiance. 

circa 18.00 uur

Will and the People (UK)

Punk, ska, hiphop, folk, reggae

Ze zijn maar wat graag in Nederland. Hier werd Lion In The Morning Sun immers een enorme hit, terwijl ze in thuisland Engeland nog tot de underground behoorden met hun mix van folk en reggae. Will And The People hebben inmiddels al heel Nederland doorkruist en ze zijn terug. Nu op de mooiste plek van Nederland, het Stadspark van Kampen. 

circa 19.30 uur

Numidia

Urban Pop

De Nederlands-Marokkaanse Numidia El Morabet (1999) werd voor het eerst door het grote publiek gezien door haar deelname aan The Voice Kids, waar ze in 2015 in de finale stond. Ze heeft inmiddels verschillende grote hits op haar naam staan, zoals ‘Meli Meli’ (met Ali B & Ronnie Flex), ‘Alleen Wij’ (met Famke Louise) en ‘Chale’ (met Johnny500 en Chip Charlez). In 2020 bemachtigde ze de FunX Awards voor ‘Artist of the Year’ en ‘Best Song’ met ‘Tout Est Bon’ (samen met Boef). In 2023 deed ze mee aan het Programma Beste Zangers.

circa 21.05 uur

Diggy Dex

pop, rap

Een ode aan het leven tot de zon wordt op gedanst!

De 43-jarige songwriter/rapper/zanger (echte naam: Koen Jansen, 1980) komt met nieuwe muziek! In aanloop naar zijn nieuwe album neemt de chansonrapper je alvast mee in zijn tekstboek vol losse krabbels. Samen met zijn energieke liveband kun je wederom een wervelende reis verwachten! 

Even verhalende als fonkelende tunes komen recht in het hart binnen en trekken je mee in een wereld van verwondering. Een ode aan het leven tot de zon wordt op gedanst!

circa 22.45 uur

Eskorzo (ES)

cumbia, afrobeat, zigeunerpunk, reggae, ska, funk en jazz

De Spaanse cultband Eskorzo tourt in 2024 om hun nieuwe album “Historias de Amor y otras Mierdas” live op het podium te presenteren! Iedereen die houdt van energieke en zweterige liveconcerten, muzikale diversiteit en bands als The Cat Empire, Manu Chao, Gogol Bordello of Chico Trujillo mag Eskorzo zeker niet missen!


Eten en drinken op grote veld

We vertellen je heel binnenkort wat er allemaal te eten en te drinken is!

13.00 – 24.00 uur

Voor de deur van ’t Ukien, middenin het groen onder de hoge bomen, vind je de nieuwste aanwinst van Full Color: Podium ’t Ukien. Volg de graffiti-route vanaf de culturenmarkt en beland pardoes in een muzikale melting pot.

Nog lang niet zo bekend als zou moeten; dat zijn de acts die je hier vindt. Om een hele dag loom yte genieten van goede muziek, fijne drankjes, mooi weer en natuurlijk de honderden bekenden die je sowieso altijd tegenkomt op Full Color. Tussen de acts spint DJ Cor die platen. ’s Avonds wordt het terrein omgetoverd tot dance area. Het avondprogramma vanaf 20:30 volgt gauw. Hier en op onze Insta (@fullcolorfestivalkampen en @ukien_kampen) blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over dit nieuwe stukje festivalterrein!

Line up Podium ’t Ukien

14:30-15:15 uur Byrchwood
16:00-16:45 uur Maurino
17:30-18:15 uur Roos Blufpan
19:00-19:45 uur Boembast

Veel meer informatie over de line up vind je via deze link.