SiSo, de line up van het Singersongwriterspodium:

foto: Richard Tennekes

Op de Natuurspeelplaats is het op zaterdag 22 juni genieten van de verschillende artiesten op het Singer-Songwriterpodium. Geert Bloupot stelde een heerlijke line up samen:

De onderstaande tijden zijn indicatief. Die kunnen nog een beetje veranderen in aanloop naar het Full Color Festival. Net als op de dag zelf natuurlijk.

circa 13.00 uur

Timo de Jong

Timo de Jong is een authentieke muzikant die leeft voor (en van) liveoptredens, waarvan hij er nu al meer dan 600 heeft gedaan. Dat is inclusief drie succesvolle tours door Engeland, en optredens in Duitsland en België. Of het nu een intiem huiskamerconcert is of een bandoptreden in een popzaal, Timo doet zijn ding, en dat ding is: goede muziek maken.

Hij maakt zijn muziek om te beseffen, te vertellen en te helen. Daarbij pakt hij ervaringen van zichzelf en mensen om hem heen, om er vervolgens een universele en aansprekende tekst over te schrijven. Achter de schermen is Timo de Jong al een aantal jaren bezig met het verfijnen, verbeteren en uitkristalliseren van zijn muziek. Daarbij heeft hij zich van folk naar rock ‘n’ roll bewogen, om uiteindelijk bij Americana uit te komen.

Het derde studioalbum van Timo de Jong is mede tot stand gebracht door donaties van fans door middel van een crowdfunding. Dit zal dit voorjaar uitgebracht worden op Revanche Records.

Timo de Jong op Spotify
Timo de Jong op YouTube

circa 13.45 uur

Vincent + Richard Corjanus

Vincent Corjanus (1995) is een poëziepopper. De singer-songwriter zocht een jasje voor zijn gedichten, zo ontstonden er liedjes. Een nieuw genre was geboren. Inmiddels draait Vincent 10 jaar mee met zijn liedjes en gedichten. Hij schreef 8 dichtbundels en maakte meerdere CD’s.

De gedichten van Vincent waren te horen tijdens Ted Talks, radioshows op 3FM en Radio 2 en ook Frank Boeijen droeg werk van hem voor. De liedjes van Vincent Corjanus zijn teder en rauw. Soms met een vleugje elektronica, maar altijd recht uit hart.

Op 27 januari 2023 verscheen het nieuwe project ‘Lichtbreuk’. De gelijknamige tour door Nederland loopt tot en met 2024.

Richard Corjanus (1998), begon op jonge leeftijd al met het maken van muziek. In 2021 bracht hij zijn eerste EP ‘Graveyard Of Memories’ uit.
Een blauwdruk van zijn gedachtes. Melancholisch en doordacht. Geïnspireerd door Nits en Peter Gabriel. Richard zoekt altijd naar een verfijnd geluid, met oog voor details. In 2021 en 2022 toerde Richard mee met Vincents zijn jubileumtour ’10 jaar Drama & Avontuur’. Ze deden plekken in heel Nederland aan. Momenteel werkt de jonge muzikant aan nieuwe muziek.

Vincent Corjanus op Spotify
Vincent Corjanus op YouTube
Website van Vincent Corjanus
Richard Corjanus op Spotify

circa 14.30 uur

Brothers in Folk

Vijf mannen, die elkaar via via leerden kennen, met een gedeelde liefde voor muziek.

Hun voorkeur gaat uit naar folkmuziek met uitstapjes naar country en gospel. Ze spelen muziek van o.a. Bob Dylan, Johnny Cash en Hank Williams.

Brothers in Folk is:

Feddo en Joost: Gitaar, zang, mondharmonica.
Jan Rein: Viool en zang.
Arjan: Banjo en mandoline.
Derk: Basgitaar

circa 15.30 uur

The Troubles

The Troubles: Niels Kater gitaar, zang Harald van der Haar (lead)gitaar , zang Jasper La Faille Bas, zang Ronald Kampherbeek cajon, zang.

Een kwartet uit Kampen, Zwolle en Wezep dat klassieke pop- en rocksongs speelt op akoestische wijze.

Van Elvis tot The Beatles en de Stones tot de meerstemmige Americana-muziek van Crosby, Stills, Nash en Young en the Eagles, het is een muzikale trip down memory lane.

circa 16.30 uur

Marije de Vries

Marije de Vries is een eigentijdse singer-songwriter uit Leeuwarden. Haar muziek is een unieke mix van traditionele Americana en moderne folk. Haar zang wordt vaak vergeleken met die van Eva Cassidy en Joan Baez.
Geboren in Alkmaar begon Marije op jonge leeftijd aan haar muzikale reis. Ze studeerde af in muziek aan de Minerva Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en dompelde zich al snel onder in de wereld van samenzang en songwriting. Ze laat zich inspireren door artiesten als Leonard Cohen, Tom Waits en The Weather Station, en genoot al vroeg succes als frontvrouw van de Dream-folkband WONDER.

In het afgelopen decennium heeft Marije muziek uitgebracht als onderdeel van verschillende samenwerkingsprojecten en ze werkt momenteel aan haar eigen debuut in 2023. In opdracht van Stichting Liet in Friesland schreef ze twee jaar op een rij liedjes die ze ook uitvoerde voor het gelijknamig songfestival. Met de band WONDER trad ze eerder al op bij Europese festivals waaronder het Showcase festival Eurosonic Noorderslag, Into The Great Wide Open en Grasnapolsky, en ze toerde recentelijk internationaal met het Folk trio Pinfeather. 

Vaak treedt ze op met akoestische gitaar, elektrische gitaar of banjo, gepaard met een blues harp. De inspiratie die ze nodig heeft voor het schrijven van haar liedjes, komt vanuit persoonlijke verhalen of die van de mensen om haar heen. Maar kunnen ook gaan over het hoe en waarom van verwonderlijke momenten in dit leven.

circa 17.15 uur

Stef Woestenenk

Stef Woestenenk (1978) kennen we in Kampen als zanger/gitarist van o.a. zijn Eric Clapton Tribute ‘Claptunes’ en de CCR tribute ‘Ramble Tamble’. Hij schrijft ook eigen werk wat bij de bands MoonYard en Four Eyed Faces goed tot z’n recht komt. Deze veelzijdige muzikant bundelde muziek verhalen en ontmoetingen met zijn muzikale helden in het boek Loepzuiver. 

Solo optredens van Stef zijn een combinatie van verhalen en liedjes. Eigen werk en fijn gekozen covers uit de 60s en 70s in de stijl van Clapton, The Band, CSN&Y, Tom Petty en verrassende helden die je misschien wel weer bent vergeten!

Stef Woestenenk op Spotify
Stef Woestenenk op YouTube
Website van Stef Woestenenk

circa 18.00 uur

Leonard Ford

Leonard Ford heeft een voorliefde voor oude blues, gospel en folk en blaast deze oude stijlen weer wat nieuw leven in. Hij heeft daar weinig meer voor nodig dan zijn stem, een akoestische gitaar en een bottleneck. Hij speelt zowel vergeten klassiekers, als eigen werk beïnvloed door de oude meesters.