SiSo, de line up van het Singersongwriterspodium:

foto: Richard Tennekes

Op de Natuurspeelplaats is het op zaterdag 18 juni genieten van de verschillende artiesten op het Singer-Songwriterspodium. Geert Bloupot stelde een heerlijke line up samen.

13.00 Klaas van Twillert   

Klaas van Twillert is een bekend gezicht in Kampen. Met een gitaar op zijn rug altijd onderweg om muziek te brengen waar het nodig of gewenst is. Zijn stijl is bluesy en funky.

13.45 Mystic Men

Mystic Men is een semi-akoestische 3 mans formatie die covers en eigen nummers speelt. Songs in de stijl van Tom Petty, The Beatles, The Rolling Stones en de Counting Crows. 

De band bestaat al vanaf de oprichting uit 3 muzikale vrienden: Jan Hansink (p.a. the no nonsense suits) zang, Harald van der Haar (o.a. True Faces, Basil) gitaar, zang, harmonica en Jochem van Leeuwen (o.a. Basil) gitaar, zang.


14.45 Yorick van Norden 

Een nieuw geluid, een nieuwe urgentie en een nieuwe look. Er was een tijd dat popmuziek synoniem stond voor constante verandering en ontwikkeling. De Haarlemse singer-songwriter Yorick van Norden is daar diep van doordrongen.

Een mooi plannetje om een plaat te gaan opnemen in de legendarische Abbey Road Studio’s in Londen werd gedwarsboomd door een pandemie en zijn lockdowns. In zekere zin stond heel zijn leven al een tijdje op z’n kop. Gezondheid, ziekte en dood hadden daar een groot aandeel in. Maar waarom stilzitten als je in de tussentijd ook in eigen land een andere plaat kan maken? Dát is Playing By Ear geworden, zijn derde soloalbum, dat zich laat kenmerken door veel persoonlijkere teksten en een ander, fris en tijdloos geluid.

 
15.45 Brothers in Folk  

4 mannen, die elkaar via via leerden kennen, met een gedeelde liefde voor muziek. Hun voorkeur gaat uit naar folkmuziek met uitstapjes naar country en gospel. Ze spelen muziek van o.a. Bob Dylan, Johnny Cash en Hank Williams.

Brothers in Folk is: Feddo en Joost: Gitaar, zang, mondharmonica. Jan Rein: Viool en zang. Arjan: Banjo en mandoline.

                          
16.45 Kim & Nick 

Het akoestische duo Kim en Nick is de ideale band voor iedere sfeer, van fluisterzacht tot stevig swingend. Gedoseerd op de achtergrond of iedereen op de dansvloer in de kroeg. Goede liedjes, energiek en met passie gebracht. Het repertoire is gevarieerd van Rock ‘n Roll tot Soul, van Evergreens tot de laatste top 40 hits. Gehuld in een smaakvol akoestisch jasje.

                           
17.45 Black Flowers  

Hartverscheurende tweestemmige Americana- covers. Het met slechts twee stemmen en akoestische gitaren bewapende duo heeft een prachtige live-set samengesteld met doorleefde songs van o.a. Lucinda Williams, Gram Parsons & Emmylou Harris, Steve Earle, Gillian Welch en Buddy Miller. Songs met een sterke nadruk op harmonieuze en gloedvolle samenzang.

                       
18.45 Sietze Bouwma     

Sietze Bouma groeide op in een gepassioneerd, muzikaal gezin. Hierdoor is muziek maken een gemakkelijke keuze geweest. Hij pakte de gitaar op toen hij 12 was en heeft hem niet meer neergelegd. Zijn geluid van vandaag de dag wordt gekenmerkt door een heldere toon, rijke/volle akkoorden en smaakvolle solo’s.

Sietze ontwikkelde zich als gitarist in bands als Not Shakespeare en Spotrockers, als muzikant in het door Sietze opgerichte akoestische trio Madera en als artiest tijdens zijn solocarrière, waarmee hij in juli 2011 zijn debuutalbum presenteerde dat door Harry Sacksioni werd uitgereikt. In maart 2011 maakte hij zijn podiumdebuut met gitarist Harry Sacksioni en in januari 2012 met de Australiër Tommy Emmanuel.

                  
19.45 Tim Birkenholz ( Electric Hollers)    

Tim Birkenholz (29) is een zanger en gitarist uit het noorden van Nederland die afgelopen jaren naam heeft opgedaan in bluesrock sensatie Electric Hollers. Zo stond hij met de band in de finale van de Dutch Blues Challenge en onder andere voorprogramma’s van Ten Years After en King Of The World. Daarnaast heeft hij samen gespeeld met Ralph de Jongh en Ruben Hoeke Band.

Gewapend met een drumcomputer, looper en zijn kenmerkende energie speelt Tim eigen interpretaties van verschillende covers van muziek uit de jaren 60 en 70 in een modern jasje. Een grote aanrader voor gitaarliefhebbers. Tim heeft over de jaren vaardigheden opgebouwd in improvisatie van gitaarspel uit rock, blues, funk, soul, folk en Americana uit de jaren 60 en 70. Het geluid van Tim wordt regelmatig vergeleken met Peter Green, Eric Clapton, Jimi Hendrix en Rory Gallagher.