Route

 

Regels

Om voor iedereen een gezellig en ook veilig festival te organiseren zijn er een aantal huisregels opgesteld. Daarnaast zijn er ook wettelijke bepalingen waar iedere bezoeker rekening mee dient te houden. Bij overtreding hiervan kan de politie ingeschakeld worden en kan, afhankelijk van de overtreding, een bezoeker de toegang tot het terrein ontzegd worden. De organisatie heeft hierin, samen met de politie, het laatste woord.

Wettelijke bepalingen
* Er wordt geen alcohol verkocht aan personen jonger dan 18 jaar.
* Er wordt naar legitimatie gevraagd om leeftijd vast te stellen, tenzij betrokkene onmiskenbaar de vereiste leeftijd heeft bereikt.
* Er wordt geen alcohol verkocht aan personen onder invloed van drank en/of drugs, of wanneer dit leidt tot verstoring van de openbare orde, veiligheid of zedelijkheid.
* Personen onder invloed van drank of  andere psychotrope stoffen worden niet toegelaten op het festivalterrein.

Huisregels
Het is op het festivalterrein niet toegestaan:

* Zelf meegebrachte consumpties te gebruiken.
* Op het festival gekochte consumpties buiten het festivalterrein te nuttigen.
* Wapens in bezit te hebben.
* Drugs te handelen.
* Harddrugs te gebruiken.
* Te discrimineren.
* Agressief te zijn.
* Ongewenst intiem te zijn.
* Afgezette gebieden te betreden zonder dat daarvoor toestemming is gegeven (podium, backstage en medewerkerstenten)
* Afval op het terrein zelf te lozen. We willen graag met zijn allen het festivalterrein netjes houden. Gooi daarom afval in de daarvoor bestemde afvalbakken die over het festivalterrein verspreid staan.

Wanneer je als bezoeker iets opvalt wat niet strookt met de huisregels kan je medewerkers (herkenbaar aan het Full Color medewerkers shirt) hierop attenderen.

 

Buitensingel

Cultuurmarkt
Aan de Buitensingel treft u de Cultuurmarkt aan die de verschillende andere locaties verbindt.
Deze Cultuurmarkt is de kern van het festival. Hier kun je zelfgemaakt eten uit alle windstreken kopen. Daarnaast treft u hier decoraties, boho-fashion, boots and bags, muziekinstrumenten, sieraden, spullen voor het goede doel en kleding uit het verre oosten en westen aan. Als het maar geurt en kleurt. Kom naar de markt en laat je verleiden!

Voor de cultuurmarkt hebben wij ons de volgende doelstelling gesteld: 20% van de standhouders verkoopt biologische of fairtrade producten of producten die het resultaat zijn van recycling. Daarnaast heeft 40% van de standhouders een bewust, lokaal of multicultureel uitgangspunt. De overige 40% zijn vrij voor alle andere ondernemers.

Infostand
Bij de info stand kun je terecht voor al je vragen over het Full Color Festival. Zo zullen zij je kunnen informeren over de programmering, speellocaties en speeltijden.
Daarnaast kunt u bij de infostand terecht voor het aangeven of afleveren van verloren voorwerpen.

Mega Duiten Actie
Tijdens het Full Color Festival krijg je voor 10 lege bekers 5 Duiten voor je vereniging. Je kunt de lege bekers inleveren bij de Kraam van Verenigde Zaken van Kampen op het Full Color Festival. De kraam kun je naast de ingang van het veld met de hoofdpodia vinden. Een aantal verenigingen hebben bij deze kraam een ton staan waar ze gelijk ingeleverd kunnen worden. Staat je vereniging er niet tussen, neem de munten dan mee naar huis en lever ze bij je vereniging in.

Wilt u ook een kraam huren? Mail dan naar fullcolormarkt@gmail.com!

Straattheater
Verspreid over de markt en uitwaaierend over het verdere festivalterrein kunnen er verschillende straattheateracts aangetroffen worden.

Op de natuurspeelplaats is er weer genoeg te doen. Bij het amphitheater zijn er weer een aantal theaterstukken te zien. De veranda van de Pipo-wagen wordt weer het singer-wongwriters podium en van Quintus zijn er weer leuke workshops.

Natuurspeelplaats

Op de natuurspeelplaats is het Theater te vinden. Hier wordt elk uur weer een leuke show gegeven.

Ook staat hier het Singer-Songwriters Podium voor de eigengereide artiesten die het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek zitten.

 

Quintus workshops

Centrum voor kunst en kunsteducatie Quintus biedt weer diverse, leuke kinderworkshops aan. Naast de workshops kun je hier ook informatie over het cursusaanbod opvragen. Je kan natuurlijk ook naar de site.

 

Kinderboerderij Cantecleer

Tijdens het Full Color Festival wordt de kinderboerderij omgetoverd tot een nog groter paradijs voor de kinderen.

Het Schaapscheerdersfeest is er weer. Je kunt er spinnen, vilten, ijzer smeden en glas-in-lood maken. Verder is er de mogelijkheid om pizza’s te bakken, kazen te maken of je eigen frietjes te maken.

Scouting

Scouting
De scouting is al sinds jaar en dag actief op het Full Color Festival en ook dit jaar kunnen ze gewoon vanuit hun eigen honk helemaal uitpakken.
Ook dit jaar kun je weer met vlotten over het water of met in luchtballonnen over het water lopen. De hindernisbaan is er weer en zijn er weer diverse andere activiteiten.

Hier staat ook het Quintus Podium waar de Kamper kunstschool Quintus laat zien wat voor talent zij in huis heeft.