Het worden de mooiste 21 en 22 juni ooit in het Stadspark van Kampen

Het worden de mooiste 21 en 22 juni ooit in het Stadspark van Kampen. Het Full Color Festival opent dan haar poorten voor twee dagen voor alles wat Full Color zo mooi maakt. Muziek (Diggy Dex komt!), theater, markt, de Full Color Run en nog veel meer.

Vrijdag: Blijheid

Start het Full Color Weekend op het terras van Brute Biertjes en Wilde Wijntjes. Op het lommerrijke terras is het genieten van een onvergetelijke speciaalbier ervaring. Na een heel kleurig rondje door het park met de Full Color Run is het om 19.00 uur tijd voor de Nederpop Allstars. Klassiekers uit de Nederlands popgeschiedenis met Henk Westbroek, Erik Mesie en Loïs Lane. Na deze trip down memory lane gaan we herinneringen maken met nieuw Overijssels talent: Primaat. Deze jongens maken hiphop met een hele vette blazerssectie. Een must see. Om 22.00 uur trappen we het gaspedaal maximaal in met terug van nooit helemaal weggeweest, Bökkers! Het wordt pompen of verzoepen, aldus de heren. Als afsluiting stappen we in de tijdmachine en reizen we met de Hardcore Vibes Band terug naar de jaren ’90. Happy hardcore totdat je nooit meer anders wil.

En Nederland-Frankrijk dan? Dat kijk je ook op het Full Color Festival. Met een heel groot scherm, dj en een supergezellig fanplein vieren we samen de overwinning van onze nationale trots! 

Zaterdag: Nog veel meer blijheid!

Op zaterdag proef je Full Color altijd in z’n volledige veelkleurigheid. Letterlijk op de markt, waar je eten en drinken uit alle windrichtingen vindt en bij de marktkramen met kleurrijke koopwaar. Maar ook figuurlijk in bijvoorbeeld alle theateracts, de bijdragen van Quintus Kampen Bibliotheek Kampen en het Stedelijk Museum Kampen, maar ook op Kinderboerderij Cantecleer en de Natuurspeelplaats, de podia bij Scouting Hanzeluiden en ’t Ukien (nieuw!) en nog veel meer. Relaxen doe je natuurlijk op het terras van Brute Biertjes. Daar serveren ze de lekkerste speciaalbiertjes, een heerlijk glas wijn en bijpassende happen.

Het hoofdpodium wordt dit jaar om 12.00 uur afgetrapt door lokaal talent. Ze oefenen inmiddels al een klein jaar in ’t Ukien, elke maandagavond weer: de Maandagavondband. Om half twee is het vervolgens aan livesensatie Boogie Monster. Een band zoals bandjes ooit bedoeld waren.

Ook op zaterdag graaien we weer graag in de prachtige Nederlandse popgeschiedenis. Om 15.00 uur speelt IOS (Is Ook Schitterend) ongetwijfeld ook hun klassiekers Voltooid Verleden Tijd en Uit de Schaduw. Over klassiekers gesproken, zou Thijs Boontjes zich met zijn bijzonder muzikale Show- en Dansorkest zich aan het einde van de middag al wagen aan Deze Nacht? Wij hopen van wel!

De Full Color avond wordt afgetrapt door de Engelse vrienden van Will And The People. Will laat zich niet graag vangen in muzikale kaders, dus verwacht een opwindende mix van rock, reggae, ska, trommels en nog veel meer. Wordt genieten als een lion in the morning sun!

Na dit eerste buitenlandse tripje is het weer tijd voor een paar grote namen uit Nederland. Eerst gaat Numidia ons betoveren met haar prachtige stem. We hebben haar allemaal gezien op tv bij The Voice Kids en Beste Zangers, maar live wordt het nog indrukwekkender. Niet te missen! Na Numidia is het de beurt aan hiphopknuffelbeer Diggy Dex. Met zijn prachtige teksten laat hij niemand onberoerd, een ode aan het leven!

En dat leven blussen we af met een flinke scheut mestizo. Het Spaanse Eskorzo gaat zorgen voor een afsluiting die we nooit meer gaan vergeten. Ze gaan zeker weten ook dat laatste dansrestje nog uit je schoenen persen. Komt dat zien!