Reizende fototentoonstelling suïcidepreventie


Over zelfdoding praten is moeilijk en gebeurt vaak niet, waardoor we signalen missen. Iedereen kan een rol spelen om praten hierover gemakkelijker te maken. We hebben met ons allen een verantwoordelijkheid om het taboe op zelfdoding te doorbreken. Want praten helpt!

Iedere foto, iedere serie, ieder mens heeft een verhaal. Met deze fototentoonstelling nodigen we je uit om naar verhalen te vragen én om het jouw te delen. Met iemand die je dierbaar is, met je buurman of -vrouw, je collega, een leerkracht en/of een professional. 

In 2022 overleden 1.916 mensen door zelfdoding. Als je bedenkt dat elke zelfdoding zo’n 135 mensen raakt, betekent dat dus dat in 2022 meer dan 250.000 mensen geraakt zijn door het immense verdriet dat gepaard gaat met een zelfdoding. Sinds afgelopen september reizen we door de regio met deze fototentoonstelling. Samen met de gemeenten en netwerkpartners wil de GGD het taboe op zelfdoding doorbreken en mensen aansporen om te vragen naar gedachten aan zelfdoding. Zelfmoord? Praat erover!